FAQ - för medlemmar

Hur lägger jag in en person i nyckelsystemet?

Maila styrelsen med namn, telefonnummer och lägenhetsnummer så lägger vi in det.


Hur ser jag till att jag får ta del av medlemsmailen som styrelsen skickar ut?

Det kan vara så att vi i styrelsen har glömt att lägga till just er på maillistan, hör av er så löser vi det. Även om ni står med på mottagarlistan kan mailen hamna i er inkorg som heter kampanj och i vissa fall i skräpposten. Vi rekommenderar att ni lägger till vår mail, brf.haren15@gmail.com, i er kontaktlista.


Hur fungerar det med parkering?

På baksidan av vårt hus bistår Kvarteret Lindenhof med boende- och gästparkering. Denna sköts av Parkster. Mer info finns på parkeringens skyltar och övriga frågor hänvisas till Parkster.


Hur fungerar det med sopsortering?

Det finns två soprum med sortering och det är självklart viktigt att vi alla sorterar korrekt. Notera att det endast finns sortering för glas i det södra soprummet. Påsar till matavfall finns i soprummen.


Hur utnyttjar jag föreningens tvättstuga?

Den gemensamma tvättstugan finns belägen i källaren vid trappuppgång 4D. Tvättid bokas via nyckeltavla som finns i källaren utanför tvättstugan, nyckel till detta ska du ha fått av säljaren. Om den som bokat tvättid inte börjat tvätta inom en timme efter att tiden startat kan tiden utnyttjas av någon annan. Ytterligare regler finns uppsatta på tvättstugans dörr.


Hur fungerar internet i min bostad?

Bredband 100/100 fiber via Telenor ingår i månadskostnaden. Däremot behöver ni själva kontakta Telenor för att få en router, vilket är kostnadsfritt.


Hur gör jag om jag vill utnyttja grillplatsen på innergården?

Grillplatsen är gemensam för bägge föreningarna. De ordningsregler som gäller finns uppsatta vid grillplatsen och gäller för alla som brukar den.


Hur gör jag om jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand?

Att hyra ut i andra hand innebär att hyresgästen upplåter sin lägenhet till någon annan som ska använda lägenheten självständigt. Styrelsens samtycke krävs för att få hyra ut sin lägenhet i andra hand. Detta gäller också om man lånar ut lägenheten utan att ta ut någon hyra. Begäran om samtycke inhämtas skriftligen på en särskild blankett (se Dokumentsidan här på hemsidan för att hämta blanketten). Av ansökan skall framgå skälet till begäran, tidsperiod och vem som ska hyra och bo i
lägenheten. Framställan görs för ett år i taget. Bostadsrättsägaren ansvarar för att ordningsregler och annan löpande information och att hyresgästen sköter sig.


Hur fungerar det om jag behöver åka till återvinningscentralen?

Tidigare använde sig Mölndals kommun av speciella ÅVC-kort. Detta är nu ett minne blott, alla som bor i Mölndal har rätt till sex besök per år på Kikås återvinningscentral. Det enda man behöver ha med sig är sitt körkort. Mer om detta finns att läsa på Mölndals hemsida.


Vad behöver jag tänka på om jag vill renovera min lägenhet?

Ni ska i förväg underrätta styrelsen om planerade större ändringar i lägenheten, till exempel flyttning av väggar, flyttning av fast elinstallation och ombyggnad av våtrum. Vid större ändringar krävs godkännande av styrelsen innan arbetet påbörjas och i vissa fall krävs bygglov hos kommunen. Yrkeskunniga hantverkare ska anlitas.


Några speciella regler vad gäller orning och hänsyn?

Rökning får endast ske på angiven plats på innergården där det finns brandsäkra askfat. Dessa två platser är vid grillplatsen samt vid bänkarna på gräsmattan. Det är inte tillåtet att röka utanför dörren eller någon annanstans på innergården. Vi visar självklart extra hänsyn på morgon samt kväll och utför därför inte störande verksamhet efter klockan 22.00 och före klockan 07.00 på vardagar (klockan 09.00 på lördagar och söndagar). Motorfordon som moped och motorcykel, samt även elsparkcyklar, skall ledas på innergården för att undvika skador.


27058756
27058758
27058754
27058757